Firesafe satser i Haugesund

Firesafe AS overtar Haugaland Brannsikrings virksomhet på passiv brannsikring, og etablerer seg dermed i Haugesund.

Vekst og stor byggeaktivitet Haugesund, vekker interesse fra fjern og nær. Firesafe AS har lenge hatt fokus på Rogalandsregionen.

- Firesafe tar over Haugaland Brannsikrings virksomhet innen passiv brannsikring, mens Haugaland Brannsikrings selv vil spesialisere seg på INERGEN gasslokkeanlegg. Vi håper at vår satsing i Haugesund gir enda mer fokus på brannsikring i regionen, og vi er brennsikre på at å investere i Haugesund er å investere i framtiden, sier Morten Ameln, adm. dir. i Firesafe AS

Spesialisering
Haugaland Brannsikring har vært et ledende firma innen brannsikring i Rogaland siden midten av 1990-tallet og omsetter for nærmere 15 millioner kroner. De siste årene har selskapet hatt tre hovedområder; INERGEN slokkeanlegg, etterlysende merking og passiv brannsikring. Selskapet har flere eiere, bl.a. daglig leder Jan Hantho, og de vil nå konsentrere seg om prosjektering og installasjon av slokkesystemer basert på INERGEN.

Haugaland Brannsikring har i dag fire ansatte som jobber med passiv brannsikring, dvs branntetting, isolering mm. Disse fire blir nå ansatt i Firesafe. Jarle Sandal fortsetter som prosjektleder i Firesafe, avdeling Haugesund, og vil ha ansvar for driften på Haugalandet.

- Pågående prosjekter vil overtas av Firesafe etter avtale med oppdragsgiver. Vi vil nå kunne tilby et bredt spekter av tjenester innen brannsikring i en region med stor aktivitet. Målet er å utvikle den overtatte virksomheten videre til det beste for nye og gamle kunder, sier Jarle Sandal, prosjektleder Firesafe avd. Haugesund.

Faget i fokus
Firesafe har lenge vært en pådriver for brannsikringsfaget. I sommer opprettet Norges Byggskole og Firesafe et internt fagbrev innen passiv brannsikring. Brannskolen omfatter blant annet bygningsfysikk, brannteoriforskrifter, tegningsforståelse, montasjeteknikk, kommunikasjon og kundebehandling og rutiner omkring helse, miljø og sikkerhet. Fagarbeidere innen passiv brannsikring skal kunne gi råd til byggeiere og til de som bygger nye bygg.

- Jo tidligere vi er med byggherrer og entreprenører i byggeprosessen, jo smartere og billigere løsninger får vi til. Det er for kundene vi har faget i fokus, understreker Ameln.