Nykommere på Nordbohustoppen

Bestselgeren Aurora troner fortsatt på Nordbohus sin ti-på-topp-liste, men hakk i hæl følger både godt etablerte Arcturus og nykommeren Opal.

Klassikeren Arcturus inntok i fjor ti-på-topp-lista for aller første gang, og seilte like godt opp på en suveren andreplass.

– Dette er veldig gøy. Arcturus har vært med i Nordbohus sine huskataloger i mange, mange år. At så mange valgte dette huset i fjor, viser at vi har lyktes med den langsiktige satsningen mot godt voksne huskjøpere som velger en lettvint, moderne enebolig framfor leilighet, mener markedssjef i Nordbohus Stian Moursund.

Det nyeste huset på lista, Lun, kom på markedet i 2011. I 2012 ble det boligbyggerens sjette mest solgte hus. Denne boligen kombinerer det tradisjonelle og spennende, og tilfredsstiller dessuten Husbankens strenge krav til kvalitet og energibruk.

Funksjon foran kos
Ifølge husprodusenten Nordbohus spores en endring i husønskene. Innendørs står funksjonaliteten i sentrum. Effektiv planløsning, åpne rom, brede kjøkkenskuffer og vaskerom nært inngangen er egenskaper som scorer høyt. I forhold til husets ytre sverger imidlertid mange fortsatt til det tradisjonelle og koselige uttrykket.

Fjorårets listetopper kombinerer i stor grad funksjonell utforming med tradisjonelt uttrykk. Det er ifølge Moursund ingen tilfeldighet.

Tomt styrer boligvalg
I 2012 valgte hver tredje Nordbohuskunde å bygge hus på egen tomt. Dette har dog ikke vært noen utfordring for boligleverandøren som tilbyr et bredt boligspekter som enkelt kan tilpasses tomtestørrelse, himmelretning, atkomst, helning og utsikt.

Totalt utgjorde eneboliger hos Nordbohus rundt halvparten av alle deres boligsalg i 2012.

– Huskatalogen for 2011–2012 traff godt og bredt. Det skal vi følge opp i 2013-katalogen, sier markedssjefen, som i fjor også lanserte en egen huskatalog for tomannsboliger.