YIT og Würth utvider samarbeidet

YIT og Würth fornyer og utvider stor avtale og skal sammen utvikle tekniske løsninger.

I utgangspunktet dreide avtalen seg om festemateriell og verktøy. Nå utvides avtalen til og også omfatte varegrupper som kjemi, lagersystemer, sko og verneutstyr.

- Avtalen gir stor nytteverdi i form av standardisering av produkter, dokumentasjon, betingelser og logistikk, og det er ventet stor økning i handlet volum. Også denne gangen la YIT avgjørende vekt på pris, leveringsdyktighet, kvalitet, miljø og logistikkløsninger, sier Svein Oftedal, administrerende direktør i Würth Norge.

- For YIT er det en fordel å ha fått en totalleverandør som dekker sentrale kategorier innen fagene elektro, rør og ventilasjon, hvor Würth har utviklet produktkonsepter tilpasset YITs behov, sier Knut Gaaserud, fungerende administrerende direktør i YIT.

Avtalen innebærer at YIT og Würth skal utvikle og utvide samarbeidet på teknisk faglig nivå. Teknikere hos YIT sitter sammen med spesialister fra Würth og finner nye løsninger som er nyttige både for YIT og for bransjen.

Som et ledd i avtalen skal Würth også tilføre YITs medarbeidere kompetanse. Flere hundre av YITs medarbeidere har deltatt på kurs de siste årene. Kursene er del av konseptet som inneholder logistikk, produkter, dokumentasjon, sertifisering av utstyr og kompetanseheving, skriver selskapene i en pressemelding.

Avtalen inneholder også et avsnitt om gjenkjøp. Det innebærer at Würth i forbindelse med utbyggingen av hovedkontoret på Holum skog kjøpte blant annet sikkerhetsutstyr og kameraer til Galleri Würth og audiovisuelt utstyr til møterommene fra YIT.

YIT internasjonalt og Würth-konsernet har en tilsvarende avtale.

Avtalen ble fremforhandlet av innkjøpssjef Erling Nedkvitne, YIT og storkundeansvarlig Ole Petter Hansæl, Würth, og ble undertegnet sammen med innkjøpsdirektør Trond Hegge, YIT og adm. direktør Svein Oftedal, Würth Norge.