Resirkulert aluminium fronter miljøprosjekt

Entra-prosjektet i Fredrik Selmers vei 4 blir et av Norges mest miljøvennlige, rehabiliterte, kontorbygg. Nå er fasadene av resirkulert aluminium på plass.

Entra-prosjektet i Fredrik Selmers vei 4 på Helsfyr omfatter total rehabilitering av lamellblokkene på Helsfyr fra 1982. Det nye bygget, hvor Skattedirektoratet leier to tredeler, vil bli attraktive og topp moderne arbeidsplasser med gode og effektive fellesarealer. Bygget vil oppnå passivhus-standard og energiklasse A samt Very Good etter miljøklassifiseringsverktøyet BREEAM. Ingen næringsbygg har ved rehabilitering oppnådd dette tidligere.

Energibehovet skal dekkes ved fjernvarme og gjenvinning av overskuddsvarme fra Skattedirektoratets datahall. Vinduene erstattes med nye lavenergivinduer og fasaden er nå altså ferdigkledd i resirkulert aluminium.

- Vi synes fasadene tar seg flott ut og er med på å berike området. Ut fra et miljøperspektiv er dessuten aluminium med høy gjenvinningsgrad et godt valg med forholdsvis lave klimagassutslipp, sier Bjørn Holm, direktør orosjekt og utvikling i Entra.

Aluminium er et materiale med meget gode resirkuleringsegenskaper. Bare fem til ti prosent av den energien som brukes for å produsere metallet første gang er nødvendig for å smelte det om og resirkulere det. Alle metallets egenskaper blir bevart i smelteprosessen

- Om noen måneder starter vi med utearealene. Dette blir Norges hittil mest miljøvennlige, rehabiliterte, kontorbygg. Dette er et av de viktigste miljøprosjektene i Norge i år og viser at selv tretti år gamle bygg kan bli miljøforbilder, sier Holm.

Eiendommen er også et forbildeprosjekt i FutureBuilt. Fredrik Selmers vei 4 er det første rehabiliteringsprosjektet i FutureBuilt.

Byggets areal vil gjennom rehabiliteringen øke til 36 000m² og være arbeidsplass for om lag 1000 personer i Skattedirektoratet når det står ferdig i november 2013. Resten av bygget kan romme 400-500 arbeidsplasser avhengig av utnyttelse.

Det totalrehabiliterte bygget vil få langt mer effektive arealer. Det bygges nye etasjer som binder de fem blokkene sammen og danner nye åpne kontorarealer med stor høyde. Totalarealet økes med rundt 4000 kvadratmeter og universell utforming sikrer at bygget blir tilgjengelig for alle.