Viking Heat Engines gjennomfører aksjeemisjon på 53 millioner kroner

Viking Heat Engines har fått et av verdens største motordesignselskap med på laget som både aksjonær og samarbeidspartner i det videre utviklingsløpet av nyvinningen CraftEngine.

AVL Schrick

Alle CraftEngine-prototypene er produsert hos motordesignselskapet AVL Schrick i Tyskland og har gjennomgått omfattende tester og modifiseringer ved AVLs testfabrikk i Sverige. Fabrikken i Tyskland og deres 300 ingeniører utvikler bilmotorer for Mercedes, Ford, Volkswagen, Audi, BMW og Bugatti, de designer og produserer motorer til Formel 1-biler, til gressklippere, motorsager og fly. Fabrikken har spisskompetanse på design og bygging av motorer, men trekker veksler på og er en integrert del av det verdensomspennende AVL-konsernet med 4.570 ansatte og en årsomsetning på cirka 5,1 milliarder norske kroner.

Administrerende direktør John Bernander benyttet i dag anledningen under Los Energidag i Oslo den 7. februar til å annonsere at selskapet Viking Heat Engines nylig har gjennomført en større aksjeemisjon, melder selskapet på sin internettside.

- Emisjonen muliggjør produksjon av et tilstrekkelig antall demonstrasjonsenheter av CraftEngine, slik at vi kan gjennomføre en bred uttesting av maskinen i forskjellige operasjonsscenarier og i forskjellige markedssegmenter. Det vil igjen dokumentere produktets kommersielle slagkraft, sier Bernander.

Hva er CraftEngine?

Emisjon og 16 millioner kroner fra Innovasjon Norge
Det er et av verdens største motordesignselskap, AVL Schrick GmbH, Viking Heat Group kan ønske velkommen om bord både som aksjonær og som forretningspartner i det videre utviklingsløpet mot en endelig kommersialisering.

I emisjonen bringes i overkant av 53 millioner kroner inn som ny egenkapital i selskapet. Innovasjon Norge bevilger også 16 millioner kroner til et prosjekt som skal videreutvikle CraftEngine mot geotermi-applikasjoner og mot lavtemperatur spillvarme

‑ Sammen med Toppen Invest AS, et selskap kontrollert av den Grimstad-baserte investoren Einar Aas, som har svært verdifull kompetanse og erfaring fra energisektoren, mener vi nå at vi er godt rustet til å bringe et nytt, kosteffektivt og miljøvennlig produkt til markedet, sier John Bernander.

Masseproduksjon
Viking Heat Engines AS har signert en avtale med det tyske motorselskapet AVL Schrick GmbH som sikrer kapasitet, kompetanse og gjennomføringskraft til å kunne masseprodusere CraftEngine i 2013-14.

– Avtalen innebærer et industrielt samarbeid som sikrer teknisk og produksjonsmessig fremdrift. I første omgang produksjon av demo-enheter som skal testes i felt i ulike deler av verden. I neste omgang, henimot årsskiftet 2013-14, legger avtalen til rette for serieproduksjon i større skala, sier John G. Bernander, administrerende direktør i Viking Heat Engines.