Entra samler Bergens mediemiljø

Bergens Tidende, TV 2, NRK, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen blir til giganten Media City Bergen i Entra-prosjektet i Lars Hilles gate 30.

Fakta om eiendommen

Eiendom: Lars Hilles gate 30
Prosjektareal: 45.000 m2
Arkitekt: MAD Arkitekter

Bygget er Bergen sentrums største næringsbygg og eies av Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring.

Etter å ha vurdert fire forskjellige eiendomsprosjekt i Bergen, har TV 2, NRK, BT, BA, Vizrt og Universitetet i Bergen i fellesskap besluttet å gå i sluttforhandlinger med Entra OPF Utvikling om en leiekontrakt i Lars Hilles gate 30 i Bergen. En endelig beslutning om flytting blir først tatt i august/september i år.

Visjonen bak MediaCity Bergen er å skape et internasjonalt ledende miljø for innovasjon og kunnskapsutvikling innenfor mediefeltet gjennom å koble ulike medie-, teknologi-, utdannings- og forsknings¬miljøer. Mediemiljøet i Bergen er allerede internasjonalt anerkjent som nyskapende. MediaCity Bergen kan bli arbeidsplass for 1200-1500 mediefolk.

Ønsker enda flere med
Det er TV 2 som har tatt initiativ til prosjektet, som det siste halvannet år er utviklet i nært samarbeid mellom TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen. De seks aktørene håper at enda flere medieselskap blir med på flyttelasset. Det planlegges også å lage et Greenhouse i bygget, der gründere og småbedrifter kan utvikle seg i samspill med etablerte medieselskaper. Det blir god infrastruktur i bygget, med spisesteder, møteromssenter og gode fellesområder, blant annet byens største og mest teknologiske lobby.

- Mediebransjen er inne i en periode med store og raske endringer. Vi har derfor stor tro på å samle kreative miljøer og skape felles møteplasser på tvers av organisasjonene. Innholdsutvikling er mer teknologistyrt enn tidligere. Derfor er det veldig spennende å knytte store innholdsprodusenter enda tettere til ledende medieteknologiselskaper. Enda mer nyskapende blir prosjektet når fremtidens medarbeidere utdanner seg i hjertet av et pulserende mediemiljø, sier TV 2s sjefredaktør Alf Hildrum, som mener MediaCity Bergen vil styrke Bergen internasjonalt som medieby.

Bergens høyeste bygg
Bygget i Lars Hilles gate 30, som om noen år kan bli MediaCity Bergen, er Bergens høyeste bygg og allerede et landemerke i Bergen sentrum med sine tre karakteristiske tårn. Bygget eies av Entra OPF Utvikling, et datterselskap av Entra Eiendom og Oslo Pensjonsforsikring. Det er i dag regionkontor for DnB. Når banken flytter ut er planen at det bygges helt om, og utvides med 10 000 kvadratmeter til totalt 45 000 kvadratmeter. De seks nederste etasjene får sammenhengende plan på 4 300 kvadratmeter i hver etasje, tilsvarende åtte tennisbaner. Det gir stor fleksibilitet og produksjonsflyt for de store mediebedriftene. Bygget skal også få en interaktiv mediefasade mot Lars Hilles gate. Arkitekter for bygget er MAD i Oslo.

- Vi er både stolte og glade for at vår løsning er valgt for å samle de toneangivende mediehusene og utdannings- og forskningsmiljøene i ett felles miljø. Prosjektet skal gjennom sin ambisiøse og nyskapende arkitektur bli et landemerke i Bergen. Arbeidslokalene skal være det beste stedet for å drive medieproduksjon med fokus på samhandling, visuell åpenhet og kontakt mellom mennesker. Lokalene skal være elastiske og fleksible for å håndtere fremtidige endringer i produksjons- og arbeidsmåter, sier Klaus-Anders Nysteen, administrerende direktør i Entra.