Arnstad og Brekk støtter Borten Moes oljesyn

Olje- og energiminister Ola Borten Moe ønsker oljeleting i Nordland 6-området og får støtte fra Marit Arnstad og Lars Peder Brekk i det betente spørsmålet.

Senterpartiet er splittet i synet på oljevirksomhet i Norskehavet utenfor Lofoten og Vesterålen, og programkomiteen har delt seg i et flertall som sier ja, og et mindretall som sier nei.

Senterungdommens leder Sandra Borch er den som den siste tiden vippet flertallet over på et ja. Nå sier også Arnstad og Brekk at de er positive, skriver Aftenposten.

– Det mest vesentlige er at Nordland 7 og Troms 2 holdes lukket, samt at kystområdene i Nordland 4 og 5 holdes lukket. Dette er de mest vesentlige områdene når det gjelder fiskeriene og faren for utslipp, sier Arnstad til avisa.

Ola Borten Moe har fra før gjort det klart at han gjerne starter med prosessen i Nordland 6 allerede til høsten. I praksis kan det bety oljeboring allerede før 2020, fastslo statsråden i Stortinget onsdag.

Parlamentarisk leder Lars Peder Brekk betegner flertallsforslaget som «et godt og styringsdyktig kompromiss i god Sp-ånd».

– Det ivaretar fiskerinæringen på en god og langsiktig måte, samtidig som man på forsiktig vis åpner muligheter for oljenæringen, sier han.

Både nestleder og landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum og partileder Liv Signe Navarsete utgjør mindretallet som er imot oljeleting i Nordland 6.