Satser stort på moderne hus

Mesterhus vil kapre flere kunder som er ekstra opptatt av arkitektur og design.

Mesterhus har opplevd at etterspørselen etter moderne hus har økt de siste årene. De lanserte derfor 1. februar en utvidet huskolleksjon, der alle nyhetene har et moderne uttrykk.

Samtidig lanserer Mesterhus et nytt inspirasjonsmagasin kalt «Moderne hus».

- Enkelte av våre kunder er kun opptatt av moderne hus. Derfor ønsker vi å tilby dem et eget inspirasjonsmagasin med fokus på moderne hus, sier markedssjef i Mesterhus Monica Blom Thorsen.

Vil øke markedsandeler
Magasinet inneholder blant annet ulike moderne husvarianter, tips og råd om moderne hus, Darren Saines innspill til moderne hager, og rehabilitering av eldre tradisjonelle hus til moderne hus.

Mesterhus håper den utvidede satsningen gir selskapet mulighet til å kapre en større markedsandel innenfor bygging av moderne hus.

- Vi ønsker å ha et godt tilbud til kunder som er ekstra opptatt av arkitektur og design. Når flere og flere kunder etterspør moderne hus er det naturlig for oss å utvide tilbudet, sier Thorsen.

Vil ha tilnærmet vedlikeholdsfri bolig
Funkishus stammer fra en bevegelse på 1930-tallet, der arkitekter tok avstand fra unødvendig dekor og fokuserte på arealeffektivitet.

Dagens funkisinspirerte boliger kjennetegnes av enkle geometriske former og utstrakt bruk av glass, betong og stål - gjerne i tett tilknytning til naturen. Store vindusflater, en kombinasjon av stående og liggende panel og flate tak preger også moderne hus.

- Kunder som velger moderne boliger ønsker ofte en mest mulig vedlikeholdsfri bolig. Mange ønsker å kombinere tre- og murfasade, hvor murfasaden erstatter deler av trekledningen på huset, sier Thorsen.

20-åring designet «Norges nye favoritthus»
De to nye husvariantene til Mesterhus heter «Melinda» og «Marstein». Begge har et moderne uttrykk.

Huset Marstein har en helt spesiell forhistorie. Det er nemlig 20 år gamle Malene Waage Skår fra Austevoll i Hordaland som har designet huset - helt uten arkitektutdannelse.

Malene vant Mesterhus sin konkurranse «Norges nye favoritthus», der publikum fikk stemme på sitt favoritthus på Mesterhus sin hjemmeside. Den unge jenta konkurrerte mot fire andre, men stakk av med hele 42 prosent av de bortimot 3000 stemmene.

«Funkis» for folk flest
- Vi merker at interessen for moderne hus har økt, og særlig i Rogaland, Hordaland, Akershus og Bodø-regionen. Det at Malenes hus vant i en publikumskonkurranse illustrerer at moderne hus virkelig er i vinden, sier Thorsen.

Hun er veldig imponert over Malene.

- Hun har et klart talent for arkitektur og design. Vi tror at huset «Marstein» vil falle i smak hos mange av våre kunder på grunn av husets tidsriktige design og smarte løsninger, sier Thorsen.