Residensen i Beograd ferdig renovert

Statsbygg har renovert den norske residensen i Beograd. Torsdag 7. februar markeres det at renoveringen er fullført med Statsbyggs eiendomsdirektør Frode Meinich til stede.

Eiendommen i Tolstojeva 19 i den serbiske hovedstaden Beograd ble kjøpt av den norske stat i 1956. Fra slutten av 1960-tallet flyttet ambassadekontoret ut og bygget ble tatt i bruk som residens for den nosrske ambassadøren i Beograd.

Siden 2010 har Statsbygg foretatt betydelige utbedringer på eiendommen. Kjøkkenet er oppgradert og modernisert. Alle representasjonsrommene har fått nye møbler og belysning. Fasaden er totalrenovert og vinduer og dører er skiftet ut. Muren rundt eiendommen er oppgradert for å møte Utenriksdepartementets krav til sikkerhet. Teknisk infrastruktur er oppgradert eller skiftet ut. I tillegg er det anlagt rullestolrampe og HC-toalett.

Residensen brukes i dag blant annet til foredrag, konserter, møter, mottakelser, lunsjer og middager. I 2012 har det vært rundt 60 offisielle arrangementer med om lag 1300 deltakere totalt.

Statsbygg har vært byggherre og står som eier av eiendommen. Utenriksdepartementet er leietaker.

Torsdag er det markering av ferdigstillelsen med Statsbyggs eiendomsdirektør Frode Meinich, leder av seksjon for utenlandseiendommer, Siri Berg og prosjektleder Trude Heber til stede.