Renault frisker opp Kangoo

Renault Kangoo kommer nå med flere spennende nyheter som varebil med tre forseter, ny moderne front, nye motorer med lavere forbruk og utslipp, og lengre serviceintervaller.

Den nye modellen forventes å forsterke posisjonen til Renault som Europas største varebilprodusent.

Dagens Renault Kangoo ble introdusert i 2008, og har vært en stor suksess med mer enn 400.000 solgte biler på verdensbasis. Kangoo rangerer som Europas mest solgte varebilmodell i Europa i 2012 med en markedsandel på 17,4 prosent. Her i Norge finnes den i både kort og lang varebilutgave, og som elektrisk bil – Kangoo Z.E. - kommer den også som 5 seter flerbruksbil.

Utvendig har nye Renault Kangoo fått en helt ny moderne front som kjennetegner Renaults nye designspråk, samt nye sidespeil og baklykter. Samtidig har modellen fått flere forbedringer inne i kupeen, den viktigste er at alle versjoner av Kangoo Express varebil nå kan leveres med tre forseter.

Samtidig har Renault Kangoo fått nye effektive motorer med de laveste forbruk- og utslippstallene i bransjen. Både den minste diesel motoren på 75hk og diesel motoren på 90hk
har et snittforbruk på bare 0,43l/mil og CO2-utslipp på lave 112 g/km. I tillegg er bilene utstyrt med en ECO knapp som kan hjelpe føreren med å redusere drivstoff forbruket med opptil 10%.

Driftskostnadene for nye Renault Kangoo påvirkes også positivt ved at serviceintervallene er økt fra dagens 30.000km / 2 år til 40.000km / 2 år.

Nye Renault Kangoo Express er utstyrt med siste generasjon ESP (elektronisk stabilitets program), bakkestart assistent og Grip Control. Grip Control er avansert kjøredynamikk system som hjelper føreren med å håndtere vanskelige kjøreunderlag gjennom å optimere trekkraften på begge forhjulene.

Som en helt ny funksjon kan Kangoo også fås med R-Link systemet, der føreren gjennom en 7 tommers skjerm får tilgang til TomTom navigasjon, radio og mulighet for å laste ned epost direkte i bilen.

Den elektriske utgaven av Kangoo får flere av de samme positive endringene som Kangoo Express, blant annet den helt nye fronten, samt nye speil og baklykter. Kangoo ZE får også en såkalt Voice Funksjon, noe som innebærer at bilen gir fra seg en lyd ved kjøring opptil 30 km/t for å gjøre forgjengere og syklister oppmerksom på at det kommer en lydløs elbil.

Alle Renault Kangoo produseres på Renaults Maubeuge fabrikk i Nord-Frankrike, hvor for øvrig også søsterbilen Mercedes Citan produseres.

Kangoo Z.E. ble kåret til Årets varebil i Europa 2012, og er Europas mest solgte elbil med 7.000 biler solgt i 2012.