Flere hundre millioner investeres på Vestbase

Det er sendt ut anbud fire nye haller på Vestbase i Kristiansund i forbindelse med at det skal bygges opp et nytt servicesenter for Åsgard kompresjon. Totalt skal det investeres flere hundre millioner kroner, melder Tidens Krav.

De nye byggene skal stå ferdig andre kvartal neste år, sier adm. dir. Alf G. Dahl til avisen. Man har derfor ikke noen tid å miste.

Det skal bygges en verkstedhall, en lagerhall, en vaskehall og et kontorbygg. Grunnarbeidene starter om kort tid for å tilpasse det 40 meter høye bygget til fjellveggen bak på industritomta.

I tillegg skal det skaffes til veie avansert løfte- og transportutstyr for å flytte enheter opp til 400 tonn. Det betyr også at kaianlegget må oppgraderes og annen infrastruktur må på plass.

Åsggard-senteret skal være operativt fra sommeren 2014. De store kompressorene skal settes på havbunnen i 2015. For Vestbase betyr dette en 40-årig kontrakt vedrørende Åsgard.

Åsgard-feltet er det nest mest lønnsomme feltet for Statoil. De nye investeringene gjør at man kan produsere olje og gass minst til 2050.