Cramo og Peab enige om overtakelse av utleieaktør i Norge

Cramo AS forsterket sin posisjon som utleieaktør i det norske markedet etter at selskapet fredag overtok utleievirksomheten i det tidligere Peab-eide selskapet Lambertsson AS samt Kranpunkten AS som tidligere var eiet av Kranpunkten AB.

I tillegg har Cramo overtatt el-installasjonsvirksomheten i Lambertsson i Norge.

– Utleieaktøren Cramo AS har fullført kontrakten som gjør virksomheten til utleieselskapene Lambertsson Norge AS og Kranpunkten AS til en del av konsernet. De to selskapenes hovedkontorer på Lillestrøm inngår nå i Cramos avdelingsnettverk, og med Lambertssons avdeling i Tromsø i tillegg, befester Cramo sin posisjon som en nasjonal leverandør i utleiebransjen, heter det i en melding fra selskapet.

– Oppkjøpet tilfører Cramo en omsetning på i overkant av 100 millioner kroner, hvilket gir oss både forsterket motivasjon og mulighet til å jobbe videre mot vår visjon om å være en rollemodell innenfor utleie, sier adm. dir. i Cramo AS, Bent Nygren.

I de nærmeste ukene og månedene vil begge firma gjennomgå en omprofileringsprosess av avdelinger og utstyr.

– Vi ser frem til å styrke oss med nærmer 1000 brakker og flere tusen byggmaskiner. Samtidig vil vår kompetanse og leveringskraft innen elektro og byggstrøm fordobles, og vi tilføres 250 lifter som ytterligere befester vår posisjon som Norges største på lift-utleie, sier Nygren.

Integreres i Cramo
Lambertsson Norge og Kranpunktens 35 ansatte er overført til Cramo sin organisasjon. Cramo er nå i gang med opplæring av de nye medarbeiderne og vil fremover ha fokus på å integrere arbeidsprosesser og systemer.

Med oppkjøpet av virksomhetene til Lambertsson Norge og Kranpunkten inngår Cramo en samarbeidsavtale med Peab. Både Peab og andre eksisterende kunder av Lambertsson Norge og Kranpunkten får tilgang på ett større markeds- og serviceapparat, samt et stort nettverk av utsalgssteder gjennom Cramo.

– Med dette strategiske oppkjøpet forsterker vi vår posisjon som en lokalt tilstedeværende totalleverandør med utleieprodukter innen byggmaskiner, lifter, anleggsutstyr og flyttbare lokaler, avslutter markedssjef i Cramo AS, Geir Paulsen.