Implenia girer opp i Norge

Implenia Norge blir en egen region i Implenias nye konsernstruktur. Dette innebærer en økt satsing på Norge og Skandinavia.

Som et ledd i omorganiseringen går også adm. dir. Petter Vistnes i Implenia Norge inn i ledegruppen i det sveitsiske konsernet.

Implenias fremtidige styringsstruktur består av en konsernledelse med ni personer inkludert de operative lederne av fagenhetene og regioner, samt lederne for Corporate Center og Technical Support. Implenia Norge vil dermed bli representert i konsernledelsen ved Petter A. Vistnes.

– Jeg får dermed ansvaret for Skandinavia i konsernet, sier Vistnes til Byggeindustrien.

I første omgang vil dette innbære en opptrapping av satsingen i Norge.

– Hele konsernet har hatt en eventyrlig vekst de senere årene. Ikke minst har det vært en veldig positiv utvikling siden selskapet ble etablert her i Norge i 2011. Vi har et positivt marked her, og dette ser man selvsagt i Sveits. Dermed vil vi også øke satsingen i Norge. Vi vil derfor bli oftere å se i anbudskonkurranser fremover, sier Vistnes.

I 2012 økte de antall medarbeidere med 60 prosent i Norge i forhold til året før. Tallene for 2012 er ennå ikke klare, men Vistnes sier det blir gode tall.

Implenia Norge har en uttalt strategi om å bygge opp kompetanse og styrke kapasiteten på komplekse infrastrukturprosjekter.

Veksten fremover vil primært skje organisk, men Vistnes utelukker heller ikke oppkjøp om gode kandidater skulle bli aktuelle.

– Det er også etablert et eget daterselskap som er underlagt det norske selskapet. Vi vil gradvis økte satsingen i Sverige, men vi vil først øke i Norge, legger Vistnes til.

Han er positiv til omorganiseringen av konsernet.

– Dette viser at eierne setter pris på arbeidet vi har gjort, og er virkelig en tillitserklæring. Satsingen i Norge er også et tydelig signal til markedet at vi er kommet for å bli i Norge, og at det sveitsiske konsernet ser på Norge som sitt andre hjemmemarked, slår Vistnes fast. Han legger til at endringene ikke vil få noe å si for den daglige driften av selskapet.

– Jeg vil ha den samme rollen i Norge som tidligere, sier han.

Et av hovedmålene med den nye organiseringen er å kundene, og ytterligere øke effektiviteten.

De nye organisasjonsstrukturen i konsernet er basert på fagenheter og regioner. Denne strukturen er ifølge Implenia flat og bred og er nøye tilpasset kundenes behov. Det gir selskapet den beste muligheten til å utvikle nye forretningsområder, og samtidig tilby de ansatte nye og attraktive muligheter, melder Implenia.

Fagenhetene Modernisation & Development, Buildings og Tunnel & Civil Engineering er ansvarlige for institusjonelle og landsdekkende kunder i Sveits og internasjonalt. Disse fagenhetene skal tilby ekspertise innen komplekse moderniserings- og prosjektutviklingskontrakter, og innen bygging av konstruksjoner, tunneler og infrastruktur.

I tillegg til det eksisterende Corporate Center, har Implenia nå også etablert en fellesfunksjon for Technical Support. Det er ifølge Implenia konsernets tekniske "samvittighet" og driver både bærekraft og innovasjon.