AF Gruppen bygger næringsbygg i Göteborg

AF Gruppen (AFG) har inngått avtale med AF Fastighet 1380 AB om bygging av Glasiären, ett nytt næringsbygg i Göteborg.

Bygget vil ha et utleiebart areal på 12.700 kvm og vil bestå av fem etasjer med kontor, handel og treningssenter samt kjeller med parkering. Arbeid med sluttføring av leiekontrakter pågår.

Bygget vil bygges etter prinsippene for Miljöbyggnad Silver med høye krav til energieffektivitet og holdbarhet. Det får en særegen arkitektonisk utforming og er sentralt plassert i Centrala Älvstaden, som er det fremtidige navet i det nye Göteborg. På nabotomtene pågår utbygging av totalt 2.000 leiligheter.

AF Gruppen eier 1/3 av AF Fastighet 1380 AB. Øvrige deltakende i investorgruppen på byggherresiden er Brødrene Jensen og EKO Eiendom.

Arbeidet vil utføres som totalentreprise av AF Bygg Göteborg og avtalen har en verdi på ca. 240 MSEK eks. mva. Grunnarbeidene starter i slutten av februar 2013 og bygget skal være innflytningsklart i desember 2014.

- Oppdraget er viktig for vår bygg- og eiendomsvirksomhet i Sverige og vi ser frem til å utvikle og bygge et flott signalbygg i et spennende område av Göteborg sammen med våre samarbeidspartnere, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.