Vedder en kasse vin på at "Trend" blir årets vinner

Norgeshus har hatt stor suksess med konseptet Trend. Siden boligene ble lansert i april i fjor er 220 boliger blitt bygd eller er under prosjektering.

Administrerende direktør i Norgeshus, Dag Runar Båtvik, er ikke snauere enn at han vedder ei kasse vin på at dette blir Norges meste bygde bolig i 2013.

- Trend-boligene er et konsept vi har utviklet for prosjekter i egen regi. Disse boligene er enkle og rimelige å bygge. Alle detaljer er svært godt gjennomarbeidet og ferdig prosjektert til den minste detalj. Boligene er prosjektert i åpen BIM, forklarer Båtvik.

Trend 1, 2 og 3
Det er utviklet tre varianter av Trendboligen: Trend1 med saltak, Trend2 med flatt tak, og i disse dager lanseres Trend3 som er utviklet for Husbank-finansiering.

- Trend-boligene er moderne i uttrykket, med store vindusflater og knappe detaljer. Utvendig er boligene kledd med trepanel og plater, og sammen med de rene glassflatene gir det et moderne, heter det i en melding fra selskapet.

«Alle solgt»
- Trendboligene har tatt markedet med storm. De aller fleste Trend-prosjektene som legges ut for salg, blir merket «Alle solgt» etter kun kort tid. Dette er boliger som faller i smak hos de fleste, sier Båtvik.

God økonomi for forhandlerne
Forhandlerne har også tatt imot konseptet med åpne armer og flere forhandlere har gått mer over på egenregi-konsepter istedenfor kun EAT. De to nyeste forhandlere som ble med i Norgeshuskjeden i november har allerede prosjekter på gang. Norgeshus Stavset Bolig med 4 boliger på Stavset og Norgeshus Byggmester Kjell Årvik AS på OS med 7 enheter.

- Vi jobber stadig med konseptutvikling og det er tydelig at siste tilskudd i Norgeshuskonseptet har slått utrolig bra an hos både eksisterende forhandlere og ikke minst når vi er ute og verver nye. Trendkonseptet gir god økonomi for Norgeshusforhandlerne, og stadig økende egenkapitalkrav, gjør det viktigere nå enn tidligere at forhandlerne tjener gode penger, forteller Båtvik.