E6-bru ble borte over helga

Den nye E6-parselen sørover fra Trondheim spiser seg systematisk over Heimdalsmyra.

Og siste helga i januar ble det tatt et solid jafs, da fire gravemaskiner gikk løs på og bokstavelig talt tygde en av de gamle bruene i stykker.

Dette er en jobb som normalt skulle tatt ukesvis, men gjennom en massiv innsats av maskiner og folk startet jobben fredag kveld, og et stykke utpå dagen søndag var det meste både revet ned og kjørt bort. Totalt dreide det seg om 800 tonn betong.

Hele prosjektet gjelder bygging av ny E6 mellom Jaktøyen i Melhus kommune og Tonstad i Trondheim kommune, en strekningen er på ca. 9,6 km. Dagens E6 her har lav standard i forhold til trafikkmengden. På strekningen Jaktøyen-Tonstad har E6 trafikkmengder på 12000 – 26000 kjøretøy/døgn. Kombinasjonen av tett trafikk, 2-felts veg, sterk stigning og liten krysskapasitet fører til at fremkommeligheten kan være problematisk, og det er relativt mange ulykker.

Den første delen av prosjektet strekker seg fra Tonstad til Sentervegen, dvs. først og fremst strekningen forbi det store kjøpesentret City Syd. Arbeidet startet sommeren 2011, og skal etter stå ferdig i løpet av 2013. Prosjektet omfatter blant annet nytt kollektivfelt, ny gang- og sykkelbru over E6 og 1,3 km ny firefelts trase for E6.