XL-BYGG utvider samarbeidet med Mapei

XL-BYGG har tegnet en utvidet avtale med Mapei om salg av deres produkter i 72 byggevarebutikker de neste årene.

- Vi i XL-BYGG satser på kompetanse og kvalitet, og da er Mapei en naturlig samarbeidspartner. De har kunnskapsrike ansatte, et bredt sortiment og kan faget sitt til fingerspissene, sier innkjøpsdirektør Erik Habberstad i Nordek/XL-BYGG.

Den nye avtalen der Mapei blir en del av grunnsortimentet i kjeden strekker seg over to år, med opsjon på å forlenge. Mapei har levert varer til XL-BYGG siden 2000.

– Vi begynte med tilsetningsstoffer til betong da Mapei fortsatt var Rescon. Så har vi utvidet, og i dag satser vi spesielt på produkter innen avretting, flislim og sparkler.

XL-BYGG har i dag 72 butikker i Norge. De er Skandinavias største byggevarekjede, med over 290 butikker spredt utover de tre landene.

– Vi er en av de siste store medlemseide kjedene i Norge. Den største kundegruppen vår er byggmestere og da må vi kunne tilby medlemmene våre fagkunnskap slik at vi stadig blir bedre. Den spisskunnskapen har Mapei, understreker Habberstad. Siden de skiftet navn til XL-BYGG i 2009 har kjeden markedsført seg nettopp som en faghandel.

– Hos oss får du ikke kjøpt puter, gardiner og italienske designmøbler. For oss er det viktigste kvalitetsverktøy, gode materialer og ikke minst profesjonell og hyggelig hjelp.

– XL-BYGG er en solid aktør og en viktig strategisk samarbeidspartner for oss. De stiller krav til oss, og vi kommer til å satse på dette samarbeidet, forteller Vidar Solberg, salgssjef Bygg Norge hos Mapei.