Statoil Fornebu nominert til eiendoms-Oscar

Statoils nye regionkontor for internasjonal virksomhet på Fornebu er nominert til prisen for beste kontor- og næringsbygg under den anerkjente eiendomsmessen MIPIM i Cannes.

Det er første gang et norsk bygg er nominert til MIPIM Awards, som regnes som eiendomsbransjens svar på Oscar (DN 2/2-12).

– MIPIM er verdens største og viktigste eiendomskonferanse, så det å bli trukket frem i lyset av en internasjonal jury der er en stor ære, sier arkitekt Odd Klev i a-lab (Arkitekturlaboratoriet AS).

Bygget er tegnet av a-lab arkitekter på oppdrag fra IT Fornebu. Av 175 prosjekter fra 45 land er Statoil blant de fire nominerte i klassen for ”Best office & business development”. Bygget er fra før tildelt pris for beste næringseiendom under World Architecture News (WAN) Awards. Det kom da i selskap med Opera-bygget til Snøhetta, som er den eneste andre norske bygningen som har fått WAN Awards.

Partner Odd Klev i a-lab er glad for den internasjonale anerkjennelsen bygget nå får. Han understreker at Statoil-bygget viser viktigheten av tett og godt samarbeid mellom utbygger, arkitekt, entreprenør og brukere. ¬

– Det at vi har kunnet jobbe så tett og effektivt med samarbeidspartnerne våre har ført til at konseptet har blitt gjen­nomført og brukervennlig fra helhet til detalj. Denne helheten får bygget ros for nå.

– For oss er dette ekstra stas fordi MIPIM etter hvert har blitt en byutviklingskonferanse like mye som en eiendoms­konferanse.

- Dette setter Oslo-regionen og Fornebu på kartet som bærekraftig næringsregion, sier administrerende di­rektør i IT Fornebu, Kjell Kalland

Her du kan du lese Byggeindustriens presentasjon av Statoil Fornebu