Alpine Bau: Krevende norsk regelverk

Gernot Gassner, prosjektleder for Alpine Bau på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen, sier de gjør sitt beste for å følge norsk regelverk, men han innrømmer at det er krevende.

- Vi ønsker selvfølgelig å følge norske lover og regler. Jeg synes vi er flinke til å følge opp dette, men lett er det ikke. Det er ressurskrevende både fordi alt er skrevet på et annet språk og fordi det er en stor papirmølle, sier Gassner i et intervju på Fellesprosjektet E6-Dovrebanens nettsider.

- Hvis det stilles spørsmålstegn rundt tilliten til at vi faktisk følger norske lover, kan jeg i alle fall si at vi gjør så godt vi kan, og har definitivt ingen intensjoner om noe annet. Vi ønsker å etablere oss her, så noe annet ville vært helt feil, fortsetter han.

Det østerrikske entreprenørselskapet vant som kjent en av de tre store grunnarbeidsentreprisene på Fellesprosjektet E6-Dovrebanen. Gernot Gassner sier Alpine Bau er meget fornøyd med å ha kommet seg inn på det norske markedet.

- Da vi fikk vite at vi hadde vunnet anbudsrunden for parsellen som strekker seg fra Minnesund til Brøhaug, var det stor optimisme og glede på kontoret. Endelig skulle vi få en fot innenfor på det norske anleggsmarkedet, hvor vi lenge har hatt lyst til og ønske om å etablere oss, sier Gassner.

Alpine Bau benytter arbeidskraft fra både Ungarn, Bulgaria, Tyskland, Polen og Norge.

- Språket er faktisk ikke den største utfordringen, selv om det var det vi hadde trodd på forhånd. Vi har gode tolker i staben som kommuniserer med arbeiderne, mens det snakkes engelsk i all møtevirksomhet, avslutter prosjektlederen.