Fylkesordfører i Ikea-strid

Grunneier krever fylkesordfører Nils Aage Jegstad (H) fjernet fra betent Ikea-sak. Nå har Jegstad bedt om juridisk vurdering av sin habilitet.

Et politisk flertall i Vestby har tidligere sagt ja til etablering av et nytt IKEA varehus på Delijordet. Det har fått fylkesordføreren til å sette ned foten.

Nå har grunneierne Gunvald Andersen og Tore Andersen i selskapet Guto AS hyret inn advokatfirmaet Harris for å få vurdert den Vestby-bosatte fylkesordførerens habilitet i saken, skriver Moss Avis.

Jegstad har vært kommunens ordfører i 12 år.

I et brev som er sendt fra advokatfirmaet til Høyres fylkestingsgruppe, fylkesrådmannen og Akershus fylkeskommune, bes det om at Jegstad fratrer behandlingen av Ikea-saken når den kommer opp for behandling i fylkesutvalget mandag.

Det bes også om at Høyres fylkestingsgruppe under enhver omstendighet vurderer saken på nytt, skriver avisen.

 I brevet fra advokatfirmaet Harris trekkes også Jegstads familie inn i saken. Det vises til at familiemedlemmer aktivt har ønsket Ikea velkommen til Vestby, bare ikke til Delijordet. En nabotomt til Jegstad gård er foreslått som et mulig alternativ.

«Det fremstår som uklart om han (Jegstad) kan behandle saken på en uhildet måte når nærmeste familie har interesse i at Ikea varehuset blir plassert på et annet sted enn Delijordet», heter det i brevet fra advokatfirmaet Harris ifølge Moss Avis.

Moss Avis har vært i kontakt med Nils Aage Jegstad flere ganger, men det hele munnet ut i at Jegstad overhodet ikke ville kommentere denne saken.