Normet kjøper Dynamic Rock Support

Normet Group Oy kjøpte torsdag aksjene i Dynamic Rock Support AS i Norge.

Kjøpet utvider Normets tilbud for bergsikring med den nye generasjonen, energiabsorberende D-Bolt systemet.

Dynamic Rock Support AS (DRS) er eid av Proventure Seed, Salvesen & Thams, NTNU og gründerne er basert I Trondheim, og har datterselskap i Australia og Canada.

– DRS er en knoppskyting fra NTNU – Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet – og ble etablert i 2008. Det er alltid gledelig å se teknologi utviklet I en oppstartsbedrift ta neste steg for å bli et bidrag til industrien og samfunnet, sier Thor Egil Five, styreleder i Dynamic Rock Support AS.

Selskapets hovedfokus er å tilby pålitelig teknologi som gir økt sikkerhet og kostnadsbesparelser for underjordsgruver, spesielt hvor bergforholdene er utfordrende og involverer deformasjoner, sprakefjell eller ras. DRS har utviklet D-Bolt, en ny bergsikringsbolt som er spesielt designet for å gi effektiv og pålitelig bergsikring hvor det er deformasjoner/squeezing og sprakefjell. Den patenterte teknologien ble utviklet av Charlie C. Li ved NTNU.

– Dette oppkjøpet passer godt strategisk for Normet ettersom det utvider tilbudet til underjords kunder og forsterker vårt mål om å være en total løsningsleverandør spesielt i bergsikring, sier Tom Melbye, presiden i Normet Group.

– Med D-Bolt systemet, sammen med vår sprøytebetong, sement og injeksjonsteknologier og –produkter, kan vi hjelpe kundene til å gjøre underjords gruver og tunneler sikrere, selv om det er i utfordrende bergmasser, sier Melbye.

Siden vellykkede lab- og felttester startet i 2008, og kommersielle salg ble oppnådd i 2010, har DRS oppnådd en sterk markedsandel innen bergsikring, spesielt i Norden, Canada og Australia.

– Vi mener at Normet, som deler DRS´fokus på kvalitet og forbedring av sikkerhet for underjords gruvearbeidere, er en veldig passende eier av DRS, sier Gisle Østereng, CEO i Dynamic Rock Support AS.

– Med støtte av Normets globale organisasjon vil teknologien og ekspertisen i DRS fortsette å gi innvirkning på gruve- og tunneldrift med bergsikringsprodukter i verdensklasse, sier Østereng.

Dynamic Rock Support AS vil bli en del av Normets Rock Reinforcement divisjon, ledet av Mike Rispin, senior vice president i Normet Group.

– Vi vil fokusere på å bringe den innovative D-Bolt-teknologien til våre eksisterende og nye kunder. Kombinert med vår ekspertise innen resin og sementbaserte boltestøpemasse, og med en bevist trackrecord innen bergmasseforsterkning via injeksjon, tilbyr vi en helt unik og umatchet portefølje av løsninger, sier Rispin.