Utleieforeningen: - Meld deg inn

Styreleder Nina Aasland i Norsk Utleieforening (NU) mener det er viktigere enn noen gang å være medlem av utleieforeningen.

Sikkerhetsveiledninger på ett A4 ark.

- Prosjektet drives av Norsk Utleieforening

- Tar sikte på å lage kortfattede (A4) sikkerhetsveiledninger på alt av maskiner og utstyr hvor det er knyttet sikkerhetsrisiko til bruken.

- Til nå er det laget cirka 300 individuelle sikkerhetsveiledninger. Maskiner og utstyr med størst sikkerhetsrisiko er prioritert først. 

- Målsettingen er å få laget 1000 individuelle veiledninger og ikke minst holde sikkerhetsveiledningene oppdatert i fremtiden.

- I løpet av vinteren vil flere av medlemmene i NU gjøre sikkerhetsveiledninger tilgjengelig for kundene.

- Prosjektet er basert på en betydelig innsats fra medlemsbedriftene i NU og det er økonomisk støttet av RVO-fondet.

Nina Aasland, styreleder i NU og daglig leder i Naboen Utleie AS, åpnet den åttende utgaven av Utleiekonferansen med å si at de som ikke er medlemmer av NU burde tenke seg om. Hun trakk frem utleieforeningens sikkerhetsprosjekt ”Sikkerhetsveiledninger på ett A4 ark” som hun mener hele utleiebransjen burde være en del av.

- På denne utleiekonferansen ønsker vi blant annet å vise at det i fremtiden vil gjøre en stor forskjell om du som utleier er medlem av Norsk Utleieforening eller ikke. Prosjektet ”Sikkerhetsveiledninger på ett A4 ark”, er ett av de viktigste sikkerhetsprosjektene i byggebransjen og dette vil gjøre at du som er utleier, dersom du ikke allerede er medlem i Norsk Utleieforening, må ta dette opp til nøye vurdering, da det i fremtiden vil utgjøre en forskjell for kunden din og for maskinparken din om du er medlem eller ikke, sa Aasland.

- Sikkerheten for våre kunder er noe av det viktigste vi som utleier kan ivareta. I tillegg vil sikkerhetsveiledningene gjøre at utstyret vårt blir brukt riktig av kunden og dermed vil maskinene våre få lengre levetid. Vi i Naboen Utleie vil ta i bruk noen av de ferdige sikkerhetsveiledningene allerede nå i februar og vil være testpilot for prosjekt, fortsatte Aasland.

NUs styreleder kom videre inn på at årets konferanse også vil ha fokus på sikring av byggeplasser, maskiner og utstyr.

- Dessverre peker alt i retning av mer svindel og kriminalitet også i den norske bygg- og anleggsnæringen. Erfaringer fra verden rundt oss tilsier at vi må være forberedt på en slik utvikling, sa Aasland da hun åpnet Utleiekonferansen.

Her finner du programmet for årets Utleiekonferanse