Nye Skjellfoss bru i Hobøl åpner for trafikk

Nye Skjellfoss bru over Hobølelva åpner for trafikk torsdag 31. januar. De siste ukene har belysning, rekkverk og asfalt kommet på plass, slik at trafikken på fylkesveg 120 kan ledes over på den nye trebrua.

Den nye Skjellfossbrua er 48 meter lang og 9,3 meter bred med ett kjørefelt i hver retning. Den er utformet som en platebru i trykkimpregnert treverk med underliggende bærekonstruksjoner av stål og betong.

- Torsdag denne uka kobler vi trafikken fra fylkesveg 120 inn på den nye brua. Den første tiden vil det veksle mellom å være manuell dirigering og lysregulering ved brua på grunn av arbeidene med å avvikle omkjøringsvegen og rive den midlertidige brua som har stått rett på nordsiden av fylkesvegen. Dette kan i perioder føre til at trafikken går noe saktere enn normalt forbi stedet, opplyser Stein Andersen, byggeleder i Statens vegvesen.

Asfalten som er lagt de siste dagene er et midlertidig dekke. Brua vil få enda et lag med asfalt, et såkalt slitedekke, som skal legges i mai måned.