Haverstad lavest på E6-prosjekt

Da tilbudsfristen for de forberedende arbeidene ved Teigkampentunnelen i Nord-Fron gikk ut mandag 28. januar, hadde tre entreprenører levert inn tilbud.

Tre entreprenører ønsker å få den aller første vegentreprisen på E6 mellom Frya og Sjoa:

Haverstad – 31,9 millioner kroner
Hærhe – 37,8 millioner kroner
AF Gruppen – 39,8 millioner kroner

- Laveste pris er kriteriet for å få denne entreprisen i tillegg til å tilfredstille alle kravene i konkurransegrunnlaget, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen til etatens egne nettsider.

- Nå skal vi kontrollregne, vurdere tilbydernes kvalifikasjoner og sjekke nødvendig dokumentasjon. Det endelige svaret på hvem av de tre som får oppdraget, er klart rundt 20. februar, sier Moshagen.

I begynnelsen av mars starter arbeidet med å forberede byggingen av Teigkampentunnelen på nye E6 mellom Vinstra og Sjoa. På sørsiden av Teigkampen skal det bygges anleggsveg fram til tunnelen.

På sørsiden og nordsiden skal tunnelåpningene klargjøres. I tillegg skal det blant annet bygges 400 meter ny lokalveg og etableres en riggplass. Arbeidene skal foregå i perioden mars-oktober 2013.

De forberedende arbeidene ved Teigkampen er den første av tre vegentrepriser i utbyggingen av E6 Frya-Sjoa.

Entreprisen E6 Frya-Vinstra har tilbudsfrist 4. mars og byggestart i mai/juni. Konkurransen om byggingen av E6 Vinstra-Sjoa blir lagt ut til sommeren. Her blir det byggestart høsten 2013.

Senere vil det bli utlyst flere mindre entrepriser innen ulike fag eller områder.