Statsbygg og Enova samarbeider for grønnere bygg

Under Enovakonferansen 2013 signerte Statsbygg og Enova en ny samarbeidsavtale.

Avtalen skal bidra til energieffektivisering, redusert bruk av fossile brensler og introduksjon av nye løsninger (produkter) i norsk byggevirksomhet. I tillegg skal avtalen sikre sterkt fokus på, og felles læring om hvordan en best gjennomfører og dokumenterer energi- og klimatiltak.

Enova og Statsbygg har felles interesser i å energieffektivisere norske bygg. Nå har de inngått en avtale som skal bidra til dette.

- For byggenæringen ønsker vi i Enova å bidra til at nybygging og rehabilitering gir mest mulig energieffektive bygg. Vi jobber for konvertering til fornybare energibærere der hvor det er mulig. Dette er målsettinger som Statsbygg deler. Denne samarbeidsavtalen skal gi økt slagkraft for begge parter, sier administrerende direktør Nils Kristian Nakstad i Enova.

Samarbeid om innovasjon
Avtalen er tuftet på at Enova kan støtte tiltak innen energieffektivisering, konvertering til fornybar energi, og bruk av innovative løsninger. Statsbygg kan på sin side bidra til ny praksis og ny kunnskap om hvordan slike tiltak gjennomføres.

I avtalen inngår også utvikling av bedre måter å dokumentere reduserte klimagassutslipp på for hvert enkelt tiltak.

- Bak avtalen ligger en ambisjon om full utfasing av olje-, gass-, og elkjeler som hovedoppvarmingskilde i våre bygg innen 2018, sier administrerende direktør i Statsbygg, Øivind Christoffersen. I tillegg skal vi bygge på passivhusnivå, og vi har ambisjoner om å bygge nullutslippsbygg innen 2030.

Viktig steg
Ifølge Christoffersen innebærer avtalen kompetanseutvikling hos begge parter gjennom regelmessig informasjonsutveksling.

- Statsbygg og Enova har en felles interesse av å gjennomføre tiltak for at norske bygg har et så lavt energibehov som mulig, og at klimagassutslippene blir redusert. Denne avtalen er et viktig steg for å få til dette, sier Christoffersen