Sverre Kværner går fra Moelven til Stangeskovene

Sverre Kværner er ansatt som regionsjef Romerike med ansvar for Stangeskovenes byggevarehandel på Romerike.

Stangeskovene har i dag fire byggevareutsalg på Romerike; de heleide utsalgene Stangeskovene Årnes, Stangeskovene Fetsund og Stangeskovene Kværner AS, samt det deleide utsalget Stangeskovene Bjerke AS.

Videre skal Sverre Kværner ha overordnet ansvar for koordinering og videreutvikling av all produksjon av trelast innenfor Stangeskovene-systemet. Stangeskovene har i dag produksjon av høvellast ved de heleide virksomhetene Stangeskovene Tistedal – Bjørnstad Bruk og Stangeskovene Kværner AS, samt skur- og høvellastproduksjon ved Eidskog Stangeskovene AS (ESAS), som eies sammen med Eidskog Kommune.

Sverre Kværner er i dag administrerende direktør i Moelven Wood AS, og har valgt å slutte der for å gå tilbake til Stangeskovene AS, der han tidligere har vært disponent. Begrunnelsen for dette er ønske om en lokal jobb med mindre reisevirksomhet og arbeid i hele verdikjeden på tre i en regional kontekst – fra skog til sluttbruker.

Sverre Kværner tiltrer stillingen i Stangeskovene medio august 2013, og går samtidig inn som styreleder i ESAS.

Bjarne Hønningstad, styreleder i Moelven Wood AS, sier at Moelven mister mye erfaring og kompetanse når Kværner slutter.

– Sverre har med høy kvalitetsfokus gjennomført mange større driftsmessige forbedringer, og samtidig evnet å bidra til nye produktinnovasjoner. Jeg takker Sverre for en meget vel utført jobb, og ønsker han lykke til videre, sier Hønningstad.

Rekrutteringsprosessen etter ny administrerende direktør i Moelven Wood AS vil starte umiddelbart.