Lemminkäinen sikret to kontrakter til 100 millioner

Lemminkäinen Anlegg har startet året med å vinne to nye kontrakter med en samlet verdi på vel 100 millioner kroner. Prosjektene omfatter en bru på Ringveg Vest i Bergen og rehabilitering av Tisleifjord dam og Tisleifjord kraftverk.

- Dette er en god start på 2013 for Lemminkäinen Anlegg, sier administrerende direktør Hans Olav Storkås i en pressemelding.

Prosjekt Ringveg Vest er en underentreprise for AF gruppen som omfatter en 70 m lang og 18 m bred bru over motorvei, 3 tekniske bygg og 16 gjennomganger av betong mellom tunnelløpene.

Anleggsperioden er fra januar 2013 til november 2013 og har en kontraktsverdi på cirka 30 millioner kroner.

- Betong og grunnarbeidsavdelingen (tidligere Byggekompaniet) har tidligere utført mye arbeid for AF gruppen, og vi skal gjøre vårt beste for å levere en god jobb, sier Storkås.

Rehabilitering av Tisleifjord dam og Tisleifjord kraftverk er et omfattende prosjekt som innbefatter å forhøye og forsterke fyllingsdam oppstrøm og nedstrøms, inkludert nytt kronevern med et innfyllingsvolum på cirka 90.000 m3.

Vangemurer skal forsterkes og forhøyes samt rehabilitering av betongdam.

Det skal også bygges et nytt kraftverk som etableres i vannveien nedstrøms.

Anleggsperioden er fra april 2013 til sommeren 2015 med en kontraktsverdi på 70-80 millioner kroner. Denne kontrakten er betinget at styret i Foreningen til Bægnavassdragets regulering gir sin tilslutning i styremøte 8. februar.

- Vår langsiktige satsning på å være en spesialist og totalentreprenør innen vannkraft og kraftproduksjon blir ytterligere styrket ved dette prosjektet. Det vil være viktig for oss å få til et godt samspill mellom byggherre, innleide konsulenter og offentlige myndigheter under dette prosjektet. Vi ønsker å skape en vinn-vinn situasjon for alle parter, fremhever Storkås.