Juniorer på vei inn hos Reinertsen

Ingeniør- og entreprenørkonsernet Reinertsen har omorganisert. Samtidig er en ny generasjon Reinertsen på vei inn i ledelsesposisjoner i familiebedriften.

Tidligere var bygg og anlegg hos Reinertsen organisert i to divisjoner, Store landprosjekter som var managementselskap for divisjon Entreprenør som stod for fagkompetansen og personellressursene. Nå er management og utførelsen samlet i divisjon Entreprise.

Hele kompetansen
– Målsetting er i størst mulig grad å trekke inn hele kompetansen i firmaet som i praksis betyr å koble egne prosjekterings- og arkitekttjenester sammen med utførelsen av prosjektene, kommenterer Kristian Reinertsen som er ny direktør for det konsoliderte virksomhetsområdet Entreprise. Han er sønn av Erik R. Reinertsen som sammen med broren Torkild R. Reinertsen eier holdingselskapet.

Også innen Olje&Gass har det skjedd en konsolidering da de to tidligere divisjonene Fabrikasjon og Installasjon er slått sammen under ledelse av Thomas Reinertsen som er sønn av Torkild R. Reinertsen.

Fortsatt familieeid
– Strategien er fortsatt å være eid av familien. Nå er både Thomas og jeg satt i ledende posisjoner for å lede utførende virksomheter i selskapet hvor det fort vil vise seg hva vi er laget av. Dette er spennende stillinger. Vi vet at vi i bakhånd har fedrene våre som ikke har tenkt å gi seg med det første, kommenterer Kristian Reinertsen som opplyser at Thomas og han vil jobbe tett opp mot engineeringsvirksomheten.

For Entreprise betyr det å benytte seg av datterselskapet Tegn 3 (arkitekt) og ingeniørmiljøet med prosjektering som utgjør den egenartede Reinertsen-modellen.

Siviløkonom
Kristian Reinertsen (29) har utdannelse fra England som tilsvarer norsk siviløkonomgrad. Under studietiden har han hatt sommerjobb i entreprenørvirksomheten både ute på byggeplass og inne i administrasjonen. Etter studiene har han jobbet i prosjektene både i Trondheim og Oslo. Som leder av divisjon Entreprise har han forlatt hovedkontoret i Trondheim og slått seg ned i Oslo.

Du kan lese mer om hva Kristian reinertsen tenker om bygg, anlegg og lønnsomhet hos Reinertsen divisjon Entreprise i Byggeindustrien nr. 2.