Nå kan du melde deg på Byggedagene 2013

Byggedagene 2013 nærmer seg nå med stormskritt. 6. og 7. mars braker det løs på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo.

Programkomiteen har satt sammen et spennende arrangement.

Internasjonsalisering
Stadig flere europeiske bedrifter retter nå sine øyne mot Norge og markedsmulighetene innenfor bygg og anlegg. Norge ligger som en grønn attraktiv øy, hvor det fortsatt er oppdrag og arbeid å få. I sterk kontrast til situasjonen i mange andre land i Europa. Derfor trekker både arbeidstakere og andre bedrifter nordover.

- Det er derfor naturlig at vi setter internasjonalisering på dagsorden under Byggedagene som vi arrangerer 6. og 7. mars. Byggedagene har utviklet seg til ett av de aller viktigste treffsteder i norsk byggenæring. Et arrangement som både ledere i byggenæringen og beslutningstakerne i offentlig sektor, setter høyt, forteller sjefredaktør Per Helge Pedersen i Byggeindustrien.

På programmet første dag stiller representanter både fra næringen, næringslivet, regjering og Stortinget. I tillegg kommer både Vegdirektøren og Statsbyggsjefen.

Befolkningsvekst
Det forventes at vi frem til 2030 blir en million flere innbyggere i Norge. De aller fleste vil slå seg ned i de områder hvor det er stort press fra før. Ikke minst må man regne med at mange vil bosette seg i hovedstadsregionen. Dette gir store utfordringer for transport og kommunikasjonssektoren. I tillegg må det bygges mange nye boliger, barnehager, skoler, sykehus, sykehjem, og alt det andre landet trenger av bygg og anlegg. Byggenæringen har hatt en kraftig vekst i de siste årene – og mye tyder på høy aktivitet også de kommende år. Konkurransen har aldri vært større. I og med at det er kommet så mange utenlandske aktører inn på det norske markedet er det viktig at man sikrer like konkurransevilkår. Det er også viktig å sikre produktiviteten.

- Vi har invitert tre yngre representanter til å diskutere temaet. Ellers gleder vi oss til å høre arkitekt Niels Torp, som avslutter programmet første dag. Torp er en av våre mest anerkjente arkitekter. Hans firma har også hatt mange store oppdrag i utlandet. «Norge tegner for verden» har han kalt sitt foredrag, sier Pedersen.

ByggeGallaen
Før den store ByggeGallaen starter inviterer Ramirent til AfterBygg. Det er en flott opptakt til en strålende kveld. Der blir Årets Anlegg og Årets Bygg kåret. Treprisen skal også deles ut.

Dag to
Dag to av Byggedagene – 7. mars – er denne gang er et eget arrangement mellom EBA, Forskningsrådet og

BNL hvor rekruttering, kompetanse og forskning står på programmet.

Les programmet og meld deg på Byggedagene 2013 her