Stiller Bjercke til veggs etter Oslo Vei-konkurs

Storkreditor truer med søksmål og opposisjonen krever svar om hva byråd Hallstein Bjercke har visst om Oslo Veis situasjon.

Den største Oslo Vei-kreditoren Sparebank 1 Gruppen varsler nå et kjempesøksmål mot Oslo kommune dersom kommunen har gjort noe kritikkverdig i forbindelse med konkursen.

Nå undersøker banken om Oslo kommune kan ha gjort noe klanderverdig i forbindelse med konkursen. Det melder nettstedet Nettavisen NA24.

Samtidig som kreditoren, som har rundt 130 millioner kroner utestående, truer med gigangsøksmål, krever opposisjonen i Oslo en rekke svar fra byråd Hallstein Bjercke.

Nestlederen i finanskomiteen i Oslo bystyre, Arbeidspartiets Rina Mariann Hansen, sier til NA24 at Bjercke har sagt noe til media og noe annet til bystyret.

– Hva har Hallstein Bjercke visst? Byråden har sagt noe til media og noe annet til bystyret. Nå krever vi svar, sier Rina Mariann Hansen til Nettavisen NA24.

Hun har nå sendt 10 spørsmål til byråd-Bjercke angående hans håndtering av eierskapet i Oslo Vei.

- Det har i Oslo Vei-saken kommet fram så mange ulike påstander, at vi i Arbeiderpartiet er usikre på hva byrådet som øverste politisk ansvarlig har visst, eller ikke visst, sier Hansen.

- Oslo bystyre har vedtatt prinsipper for eierstyring, og vi prøver å få brakt på det rene om disse er fulgt eller ei, fortsetter hun.

Les spørsmålene og hele saken til Nettavisen NA24 her.